Започват засилени проверки за нелоялни работодатели по Черноморието:През активния туристически

...
Започват засилени проверки за нелоялни работодатели по Черноморието:През активния туристически
Коментари Харесай

Започват засилени проверки на Инспекцията по труда по Черноморието

Започват засилени инспекции за нелоялни работодатели по Черноморието:

През дейния туристически сезон Главна ревизия по труда ускорява контрола в обектите със сезонен темперамент по Черноморието. Тези инспекции се правят главно от дирекциите " Инспекция по труда " Бургас, Варна и Добрич, на територията на които се намират курортни обитаеми места. При нужда се командироват и чиновници от други дирекции, осведомиха от ГИТ, написа.

Акцент при инспекциите по време на акцията е предварителната защита на недекларирания труд, защото е разпознат висок риск от потреблението му както при сезонната претовареност, по този начин и в самите стопански действия хотелиерство и ресторантьорство. Следи се и за съблюдаване на наредбите по работното време и почивките, както и по заплащането на труда, нарушаванията на които са други разпознати опасности при сезонната претовареност. Проверява се и за законосъобразното наемане на малолетни лица и на чужденци от трети страни, в частност за съблюдаване на трудовите права на служащи от Украйна.

За първите 6 месеца на годината в ресторантьорството и хотелиерството са осъществени 3052 бр. инспекции, при които са открити 15 905 бр. нарушавания. Свързаните с обезпечаване на здраве и сигурност при работа са 6438 бр. По реализиране на трудовите правни отношения броят им е 9344, от които 1941 бр. са по заплащането на труда, а 1566 бр. са по работното време. Установени са 353 лица да поставят труд без подписан трудов контракт, което е близо 20% от всички 1775 открити случая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР