Започват учебните занимания в първото българско училище в Берн, Швейцария.

...
Започват учебните занимания в първото българско училище в Берн, Швейцария.
Коментари Харесай

В първото българско училище в Швейцария започват учебни занимания

Започват образователните занимания в първото българско учебно заведение в Берн, Швейцария. Това заяви Диана Гигова, която е измежду уредниците на заниманията.

В българското учебно заведение " Зора " в Берн се образоват 16 възпитаници в две групи. Първоначално те ще учат български език и литература по два часа седмично. Създателите имат по-големи упоритости, разясни Диана Гигова:

" Ние стартираме малко, в смисъл с ясното схващане, че занапред започваме, че може би ще се разрастваме, надяваме се да се разраснем, само че нашите цели са по-скоро чисто административни, има една опция тук, в Швейцария, да бъдем припознати като българско учебно заведение в кантон Берн и да участваме по стратегия " Майчин език и просвета " на кантона. Това дава опция на децата, които имат и българско поданство, или са българчета, които живеят тук в Швейцария, да учат майчиния си език и да получат тапия в края на годината, която демонстрира, че те са учили български език в границите на образователната си стратегия ", сподели Гигова.

" Зора " черпи опит от българските учебни заведения в Женева, Цюрих и Базел, които от години съхраняват езика и традициите на увеличаващата се общественост на сънародниците ни в Швейцария.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР