Започващата икономическа криза заради Covid-19 може да има сериозно отражение

...
Започващата икономическа криза заради Covid-19 може да има сериозно отражение
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Може да се стигне до фалити на телевизии

Започващата икономическа рецесия поради Covid-19 може да има съществено отражение върху медиите, което да докара до банкрути даже на малките екрани.

Тази прогноза в изявление за в. " 24 часа " направи преди малко изписаният за домашно лекуване след прекарана зараза с ковид предприемач Кирил Домусчиев. От предходната година той е и притежател на една от двете най-големи частни малките екрани в страната – " Нова телевизия ".

Домусчиев се надява страната да подкрепи с пари и медиите в рецесията.

" (Кризата) ще има и съществено отражение върху медиите, защото те са изправени пред риска да не получават приходи от реклами поради прекъсване на редица бизнеси. Не изключвам да има банкрути на медии, в това число и малките екрани, да се стигне до съкращения на хора, работещи в медиите. Надявам се медиите да бъдат включени в ограниченията на държавното управление ", показва Домусчиев.

Кабинетът " Борисов 3 " стремително е откликнал на апела му, защото издателската активност, рекламните организации и даже ПР консултациите са включени в схемата за държавно субсидиране на 60% от заплатите на работещите. Мярката е разбираема, като претекстът евентуално са намаляващите рекламни доходи в бранша.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР