Започваме всяка нова година с обещание за това да се

...
Започваме всяка нова година с обещание за това да се
Коментари Харесай

Лунна диета през февруари - кои са подходящите дни за отслабване

Започваме всяка нова година с заричане за това да се храним по-здравословно и като цяло да променим метода си на живот в посока, която да ни направи по-здрави и уравновесени. От първи януари, от другата седмица... Така незабелязано минава и първият месец в годината, през който е имало пробуждане на нашата мотивация.

Но не щеш ли февруари месец е тук и ние нямаме никакво желание да отлагаме лунната диета. Един превъзходен детокс режим, който би могъл да сложи началото на едно по-балансирано и потребно меню, който може да разсъни желанието ни да спортуваме постоянно.

За лунната диета е особено, че се следват избрани етапи на Луната. В рамките на 24 часа одобряваме единствено плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове, вода . Важно е соковете да бъдат прясно приготвени, да не са подготвени, от кутия. Не се позволява мед, други подсладители и други храни, даже айрян и прясно мляко. По време на новолуние някои хора съумяват да създадат режима в границите на 36 часа от настъпването на съответната фаза.

Лунната диета оказва помощ да отстраняваме част от токсините и арестуваните непотребни течности в организма . При този развой е допустимо да се усети главоболие. След като завърши лунната фаза е значимо да се захраним лека-полека, с домашни бульони, пюрета, леки меса, кисело мляко. По този метод понижаваме риска от стомашно-чревни проблеми.

До идната фаза от лунната диета е хубаво да се опитаме да понижим потреблението на салами, зрели сирена, захарни и тестени произведения. По този метод лека-полека и без непотребен стрес съумяваме да пренастроим тялото си към един по-здравословен метод на хранене.

Режимът не се предлага на бременни, кърмещи, а в случай че страдате от някакво заболяване, също не предприемайте сходни диети, без консултация с доктор.

Ето и етапите на Луната за лунната диета за февруари:
3.02.2024г. – 01:08 часа – последна четвърт;10.02.2024 година – 01:44 часа – новолуние;16.02.2024 година – 17:06 часа – първа четвърт;24.02.2024 година – 14:19 часа – пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР