Холандската принцеса Катарина-Амалия, която се завърна в родината си, разказа

...
Холандската принцеса Катарина-Амалия, която се завърна в родината си, разказа
Коментари Харесай

Холандската принцеса Катарина-Амалия проговори за укриването си от мароканската мафия

Холандската принцеса Катарина-Амалия, която се завърна в родината си, описа за бягство в Испания от мафията, заяви People.

20-годишната наследничка на европейското кралско семейство дойде в Холандия при започване на април. Тя беше принудена да замине за Испания през 2023 година През есента на 2022 година стана известно, че мароканската мафия, водена от Ридуан Таги, възнамерява да отвлече принцесата. Тя трябваше да напусне кампуса на университета в Амстердам и да се заключи в кралската резиденция. По-късно Катарина-Амалия отпътува за Мадрид, където бе в сигурност и можеше да продължи отдалеченото си образование в университета. На 27 април тя взе участие в честването на рождения ден на татко си крал Вилем-Александър и за първи път проговори за насилственото си тръгване в друга страна. „ Разбира се, странни условия ме принудиха да напусна. Много съм признателна на всички, които ми дадоха опция да се разхождам умерено там (в Мадрид). Там имаше малко повече независимост, в сравнение с тук. Холандия е моят дом. Много е хубаво да се върна “, сподели принцесата.

Крал Вилем-Александър също благодари на всички, които са помогнали на щерка му да се откри в Испания, наричайки това „ трогателна демонстрация на другарство в сложни времена “.

В края на февруари стана известно, че водачът на мароканската мафия в Холандия и началник на един от най-големите интернационалните наркокартели Ридуан Таги е наказан на пожизнен затвор. Той беше в ареста от 2019 година, само че продължи да управлява незаконна организация, която заплашваше холандски политици и принцесата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР