Започваме съвместна работа с Министерството на транспорта на Кралство Саудитска

...
Започваме съвместна работа с Министерството на транспорта на Кралство Саудитска
Коментари Харесай

Ще развиваме въздушните и морските комуникации със Саудитска Арабия

Започваме взаимна работа с Министерството на превоза на Кралство Саудитска Арабия по подготовката на съглашения за съдействие в региона на въздушния и морския превоз. Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски след срещата си с министъра на превоза на Саудитска Арабия Набил бин Мохамед Ал-Амуди. Московски е част от формалната делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов, в при визитата му в кралството.

Министрите Московски и Набил бин Мохамед Ал-Амуди разискаха плана на конвенция във въздушния превоз. Двамата показаха безапелационна позиция, че посредством този документ връзките сред двете страни ще бъдат затвърдени. Това ще способства и за подобряването на въздушната съгласуваност сред България и Саудитска Арабия, както и до нарастване на потока на пасажери и товари. Московски показа на своя сътрудник опциите за публично-частни партньорства в транспортната инфраструктура в България, както и концесионната стратегия на МТИТС. Двамата разискаха и въпроса за обмяна на опит и положителни практики в строителството на метро. Министър Московски изрази позиция, че за България ще бъде огромен стопански триумф, в случай че успее да притегли вложители от Кралство Саудитска Арабия.

В рамките на формалната аудиенция министър Московски взе участие в среща сред Съвета на Саудитските камари с представители на българския бизнес. По време на форума бяха прегледани опциите за активизиране на съдействието сред бизнес организации от двете страни в областта на осведомителните технологии и известията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР