Започваме реализацията на проект за изграждане на споделено зелено пространство

...
Започваме реализацията на проект за изграждане на споделено зелено пространство
Коментари Харесай

Започва реализацията на проект за изграждане на споделено зелено пространство в ж.к. Сердика

Започваме реализацията на план за създаване на споделено зелено пространство в ж.к. " Сердика ", при бл. 17, бл. 18А, бл. 19, в УПИ I, кв. 24, м. " НПЗ Средец ", регион " Възраждане ".

Проектът „ Облагородяване и възобновяване на зелени площи и настилки, създаване на зони за отдих и детска площадка в междублоковото пространство “ обгръща пространството, ситуирано сред: неосъществената улична регулация на ул. “Баталова воденица “ - на югоизток; бл.18А – на северозапад, бл.19 – на североизток; бл.17 - на югозапад.

С облагородяването на пространството ще се сътвори място за цялото семейство - за детски игри, спорт, отдих и опция за разнообразни събития на намиращото се там НЧ „ Васил Друмев 1927 “.В новото споделено зелено пространство са планувани зони за спорт, детски занимания и отдих, в сходство със актуалните стандарти.

След осъществяването на отвесната планировка и полагането на всички настилки, бордюри и уреди ще се извърши и паркоустройството. В взаимозависимост от съответните пространства, групите от декоративни дървета и шубраци ще се оформят в пейзажен и геометричен жанр.

Дървесните и храстови типове ще се съчетават съгласно своя самостоятелен нюанс, размер и време на разцвет. Предвижда се засаждането на нови междинни по размери дървесни типове общо 16 броя, съобразени с преминаващата инфраструктура и оформянето обособените пространства.

Съгласно експертна оценка от дирекция „ Зелена система “ на Столична община ще бъдат отстранени две тополи и един айлант.

Осигурена е налична среда, като са спазени всички законови и нормативни условия.

Предстоят следните действия:

Демонтажни работи по отношение на унищожаване на действителен образователен полигон и съществуващи обрушени алеи – с приблизителна повърхност от 1200 м2;

Алейна мрежа - главен ремонт и създаване на нови алеи както и площадни пространства и привързването им към съществуващите такива - с обща повърхност 960м2;

Озеленени площи - облагородяване и обогатяване на съществуващи и създаване на нови - с ниска и висока дървесна растителност – с обща повърхност от 1870м2.

Преместване, главен ремонт и разширение на съществуващата детска площадка, северно от ул. “Баталова воденица “ - до постигане на 264 м2 при мин. 250м2 игрова повърхност. Предвидени са детски площадки, настилка и уреди към тях, подобаващи за съответните възрастови групи.

Нова площадка за стрийт фитнес, северно от ул. “Баталова воденица “ - 104м2 повърхност.

Оформяне на пространство за рекреация, отдих и събития навън свързани с активността на НЧ „ Васил Друмев 1927 “ в бл. 18А, вх. А –126м2 повърхност.

Тази вечер планът ще бъде показан в районната администрация пред живеещите в бл. 17, бл. 18А, бл. 19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР