Започваме разговори по всички ресори с Продължаваме промяната и Демократична

...
Започваме разговори по всички ресори с Продължаваме промяната и Демократична
Коментари Харесай

Борисов към ПП-ДБ: Няма да се получат нещата по този начин

" Започваме диалози по всички ресори с " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", съобщи в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов за установяване стратегиите за ръководство.
Прочетете още
Той се възмути от говоренето по медиите на представители на втората политическа мощ, че имат подготвеност да осъществят втория мандат в случай, че не е завършил диалогът за първия.

" Аз имам вяра в положителното и се надявам всеки, който е заречен нещо, да го извърши. Програмата за ръководство е по-решаваща от плана за кабинет. Няма по какъв начин да не се разберем по програмата. Там има 10 милиарда за финансови разноски. Махаме ги и отиват за обществени политики. Ако не се схванат, излиза единствено един дебелоглав ", добави Борисов.

Той още един път прикани ПП-ДБ да назовават с имената другите партии, от които биха търсили поддръжка за държавно управление.

" Другите имат имена. Значи Движение за права и свободи е по-приемлива от ГЕРБ? Кажете го на вашите гласоподаватели и аз ще се съглася. Направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавите с плаващи болшинства и с сходни нелепости - това е единствено за хора, които не знаят по какъв начин се ръководи страна. Да ни оферират това, което ние сме си спечелили на изборите - парламентарния надзор и болшинство, джентълменското съглашение за ръководител и началник на правна комисия. Друг въпрос е какво ни предложиха те... Ние предложихме най-хубавия ни админ, може би и в България - Росен Желязков ", сподели Борисов в коридорите на Народното събрание.

" Едно младо момче до този миг слушам, че се приказва за него. Надали има този юридически опит за началник на правна комисия ", изясни Борисов, само че в последна сметка заключи, че може да се окаже и " доста добър ".

30-годишният юрист Стою Стоев от " Продължаваме промяната " е спряганото име за ръководител на правната комисия. Утре депутатите ще би трябвало да се схванат за разпределението на непрекъснатите комисии в Народно събрание.

Борисов изясни, че през днешния ден стартират срещи на сред двете обединения по браншове, с цел да се разиска програмата на ПП-ДБ, с цел да видят дали е реалистична.

" Опитахме се да се абстрахирам от утринните коментатори, само че не е почтено към нашите гласоподаватели да го създадем. Ние нито сме поставяли ултиматум - благодаря на акад. Денков, че го сподели. За да приказваш за втори мандат и да казваш, че няма да представиш държавно управление дотогава, е някак си нелогично ", сподели Борисов. И предизвести, че " няма да се получат нещата по този метод ".

Кога стартира проект Б за ГЕРБ-СДС Борисов не отговори. Обясни обаче, че е желал в 10 часа да стартират договарянията по програмата, само че от ПП-ДБ не били подготвени и отсрочили срещите за следобедните часове. " Ние сме откровени, правилни и точни ", похвали Борисов партията си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР