Започваме годината с добра новина, не толкова голяма стъпка напред,

...
Започваме годината с добра новина, не толкова голяма стъпка напред,
Коментари Харесай

Надежда Нейнски за Шенген: И визите като паднаха имаше хора, които казаха какво от това

Започваме годината с добра вест, не толкоз огромна стъпка напред, колкото ни се искаше, само че въпреки всичко е крачка. Това сподели някогашният министър на външните работи Надежда Нейнски за участието ни в Шенген по въздух и вода.

" Затова споделям, че е крачка напред, тъй като не сме напълно в Шенген. Но аз си припомням в интервала, в който паднаха визите, което беше доста огромен триумф, само че имаше още веднъж хора, които споделиха: И какво като са паднали, като ние нямаме пари да пътуваме. Впоследствие обаче се оказа, че рухването на визите промени живота ни. Може би за огромна част от хората, които са на по 20-25 година даже не си спомнят този интервал, в който имаше опашки и се редяхме, с цел да получим виза и това да отидеш в Солун беше събитиe ", изясни пред бТВ тя.

Нейнски разяснява петте условия, които Австрия сложи, с цел да пусне България и Румъния в Шенген.

" За мен изискванията не са изненада. Укрепването на границите със Сърбия и Турция са нужни на нас като държава-членка в Европейски Съюз “, сподели тя. 

Тази година е цялостна с избори в европейски и неевропейски страни. Българското държавно управление би трябвало да е доста квалифицирано. За да има сполучлива външна политика, би трябвало да има добра вътрешна, добави още Надежда Нейнски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР