Започва Зелена олимпиада 2023“ - образователната еко инициатива с подкрепата

...
Започва Зелена олимпиада 2023“ - образователната еко инициатива с подкрепата
Коментари Харесай

Канят варненски деца и младежи да участват в Зелена олимпиада 2023

Започва " Зелена олимпиада 2023 “ - просветителната еко самодейност с поддръжката на Министерството на околната среда и водите, оповестиха от Басейнова дирекция " Черноморски регион “ - Варна.

Онлайн форматът дава опция за присъединяване на деца и младежи от всички обитаеми места в страната. Платформата е дейна за регистрация и решение на тест до 10 декември 2023 година

Да научат децата повече за природата и нейното запазване - това е задачата на Зелената олимпиада. Децата и младежите се състезават онлайн със знанията си, а за спечелилите има атрактивни награди. Инициативата се провежда от 2011 година от " Академика БГ “ и годишно се поддържа от Министерството на околната среда и водите.

За тазгодишното издание е готова богата гама от въпроси, свързани с растения, животни, изчезващи типове и български естествени и национални паркове. След регистрация в онлайн платформата, виж ТУК, всеки участник получава въпроси от затворен вид, като последният е отворен - належащо е да се напише малко есе. По него ще се дефинират крайните спечелили. Наградите са три таблета - по един за спечелилия от начален, междинен и горен курс.

Платформата е дейна за регистрация и решение на тест до 10 декември 2023 година Победителите ще бъдат оповестени на 14 декември 2023 година на уеб страницата на олимпиадата.

" Зелена олимпиада “ под патронажа на министъра на околната среда и водите се утвърди като най-масовата онлайн просветителна самодейност, която подтиква децата и младежите да затвърждават знанията си за природата и нейното запазване и способства за образуването на екологична просвета, а спортният й темперамент ги подтиква да търсят информация за това. Онлайн форматът дава опция за присъединяване на деца и младежи от всички обитаеми места в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР