Започва възстановяването на чешмите с изворна вода на територията на

...
Започва възстановяването на чешмите с изворна вода на територията на
Коментари Харесай

Ремонтират 25 чешми в Централен Балкан

Започва възобновяване на чешмите с изворна вода на територията на Национален парк „ Централен Балкан “. В продължение на към 14-15 месеца ще бъдат ремонтирани 25 съществуващи чешми. Дейността ще се прави по плана „ Възстановяване и запазване на естествените местообитания и типове в Национален парк „ Централен Балкан “. Парковата администрация към този момент подписа контракт с реализатор по социална поръчка, крайният период за осъществяване на дейностите е 15 ноември 2022 година

Ремонтът и възобновяване на старите чешми в предпазената територия е за да се обезпечи по-равномерно систематизиране на селскостопанските животни, които се отглеждат в Балкана.

След влизането на България в Европейски Съюз има непрекъснато възходящ интерес към потребление на пасищата в Национален парк „ Централен Балкан “. За това способства използването на направление „ Пасторализъм “, което позволява развъждането на животните в тази територия.

Но като ограничителен фактор за развиването на отглеждането на животни във високата планина е съществуването на вода, защото огромна част от съществуващите чешми се употребяват за водопой. Поради тази причина положението им е доста влошено.

Окачванията на администрацията са след осъществения ремонт на чешмите да се усъвършенства опцията за прилагане на вода и при преодоляване на пожарите в националния парк.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР