Започва ваучерна схема за малки и средни предприятия за емитиране

...
Започва ваучерна схема за малки и средни предприятия за емитиране
Коментари Харесай

Малки и средни предприятия ще емитират на ценни книжа на фондовата борсата чрез ваучери

Започва ваучерна скица за дребни и междинни предприятия за издаване на скъпи бумаги на фондовата борсата От през днешния ден стартира ваучерна скица за дребни и междинни предприятия за издаване на скъпи бумаги на фондовата борса. Всеки от ваучерите е на стойност 50 000 лв..
 
На този стадий ще се дават 30 ваучера. Ако процедурата е сполучлива от идната година може да са налични още 50 ваучера. Александър Минев, шеф на Агенцията за поощряване на дребни и междинни предприятия, изяснява изискванията по кандидатстване за ваучерите: " По електронен път ще се подават всички документи. Всички микро, дребни и междинни предприятия в България, които имат интерес да вземат участие и дават отговор на обективните условия, могат да прочетат разпоредбите и да стартират с първа стъпка - избор на борсов медиатор. Тъй като ваучерът е на стойност 50 000 лв. и се минава границата от 30 000, те би трябвало да разгласят социална поръчка, която е по относително облекчена процедура. След като изберат борсов медиатор посредством тази социална поръчка, към този момент те подписват контракт и борсовият медиатор изготвя документите за листване на сдружението на борсата. С всичко това те аплайват при нас през ИСУН. Девет месеца имат за набиране на капитал на борсата. Те би трябвало да съберат най-малко 500 000 лв., с цел да бъде процедурата оповестена за сполучлива ".
 
Схемата би трябвало да раздвижи финансовия пазар у нас и да даде на компаниите преференциален вид на банковото финансиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР