Започва тестването на всички контактни ученици на заразените с коронавирус

...
Започва тестването на всички контактни ученици на заразените с коронавирус
Коментари Харесай

Тестват контактните ученици в 55-о училище за COVID, затвориха детска градина в Орозово |

Започва тестването на всички контактни възпитаници на инфектираните с ковид 8 учители в столичното 55-о учебно заведение " Петко Каравелов ", чиито позитивни проби излязоха късно нощес.

" При позитивна проба на някои от децата към този момент ще стартираме самото епидемиологично изследване, в което ще се създадат проби и на родителите, и на всички, които са контактни от първи ред. Но все още няма да се затваря учебното заведение и в идващите дни ще се тестват единствено децата, които са били контактни на две от позитивните учителки, другите не са били контактни. В идващите два дни ще се изследват, с концепцията да има разстояние сред самите взимания на пробите и да не се получават скупчвания ", сподели представителят на Регионалната здравна ревизия в София Руслана Петрова пред БНР.

Заедно с осмината позитивни е тестван целият личен състав - педагогичен и непедагогически - общо 130 души. 8-та позитивни нямат признаци.

Заради новата обстановка в образователното заведение се организира онлайн среща с родителите.

От Регионалното ръководство по образованието оповестиха, че двама от учителите са на подготвителни групи има и на първи клас, и в прогимназията.

Преподавателите са сложени под карантина, ще ги заместват техни сътрудници.

Детска градина в село Оризово, община Братя Даскалови бе затворена поради COVID-19. Работещ там е доказан с ковид на 14 септември, а заповедта за затварянето на градина " Детелина " е на кмета на Братя Даскалови.

На 16 септември са взети и 17 проби за проучване на контактните на инфектирания, оповестява РЗИ - Стара Загора.

Градината ще остане затворена до 22 септември.

Връчено е наставление за осъществяване на последна стерилизация от лицензирана компания.

Две групи в детска градина №17 „ Знаме на мира ” в Стара Загора са сложени под карантина поради случаи на COVID-19. От 9-и до 14 септември там са доказани четири случая - едно дете и трима души от личния състав. Към момента инфектираните са в положително общо положение и са в домашна изолираност, оповестяват от РЗИ.

В детското заведение са взети нужните противоепидемични ограничения. Извършена е последна стерилизация, реализира се всекидневен утринен филтър при приема на децата в останалите групи. Прави се качествена настояща стерилизация на пространствата и се оказва прецизен надзор за носене на персонални защитни средства от личния състав.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР