Започва строителството на изцяло надземен паркинг на четири етажа в

...
Започва строителството на изцяло надземен паркинг на четири етажа в
Коментари Харесай

Започва строителство на паркинг на четири етажа в столичния квартал „Надежда”

Започва строителството на напълно надземен паркинг на четири етажа в ж.к. “Надежда 1 “ на ул. “Кирил Дрангов “ и ул. “Анастас Лозанчев ". Строителната площадка бе открита през днешния ден от ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кмета на регион " Надежда " Димитър Димов и Димитър Шивачев, изпълнителен шеф на " Софийски парцели ".
.  
Отец Константин от църквата " Св. Дух " в " Надежда " направи водосвет на строителната площадка. 

Паркингът ще бъде наземен, с повърхност от 5607 кв.м, с 310 паркоместа . Предвидени са 32 места с опция за зареждане на електрически коли. 



Пътят дотук не е елементарен, това, което има значение обаче е резултатът, съобщи на откриването на строителната площадка Георги Георгиев. Ако нашите старания доведат до нужния резултат, значи, че сме си свършили работата, сподели той.

Председателят на СОС заяви, че това е първият паркинг по Програмата за строителство на многоетажни паркинги в кварталите на Столичната община. 

Димитър Димов, кмет на регион " Надежда ", сподели, че през предходната е приключен паркинг за 147 места, а тази година са построени паркинги за към 300 автомобила. Усилията на региона за отделяне на паркоместа не престават със строителството на този многоетажен паркинг. 

Бюджетът на плана е 6.314 млн.лева без Данък добавена стойност, като " Софийски парцели " осигурава 1.914 млн.лв. , а Фондът за градско развитие  – 4.4 млн.лв.
Изпълнител на плана е „ Техно Енерджи “ ООД. Срокът за довеждане докрай е 28 юли 2023 година. 

Достъпът до многоетажния паркинг ще бъде от ул. “Чипровско въстание “. Непосредствено до входната зона ще има 48 външни открити паркоместа. Покривната структура на постройката е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване. При проектирането на многоетажния паркинг са спазени противопожарните и санитарно-хигиенните условия за този вид здания.

Проектът се финансира със лични средства и предоставено финансиране от Фонд за градско развиване, в това число съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна програма „ Региони в напредък 2014-2020 “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР