Започва специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и

...
Започва специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и
Коментари Харесай

Полицията започва засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Започва профилирана полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете . Действията се организират на територията на цяла Европа във всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, Roadpol. Това оповестиха на брифинг началникът на отдел „ Пътна полиция “, ГДНП комисар Калоян Драганов и изпълнителният шеф на ИААА Бойко Рановски.

Проверките у нас се реализират от смесени екипи – на Пътна и Охранителна полиция, и на чиновници от Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ и ще продължат до 17 октомври.

Основното, за което ще се следи е съблюдаване на времето за отмора, недопускане на претоварване на товарните коли, съблюдаване на скоростните режими, недопускане на ръководство след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, разясни Рановски.

При нужда работата на чиновниците ще бъде подпомагана и от техни сътрудници от Криминална полиция, в случай че се откри противозаконен транспорт на мигранти, добави комисар Драганов.

В календара на Roadpol са планувани 4 пъти в годината интервенции за надзор на товарните коли и рейсовете – във всеки един от сезоните. Причината за това са сериозните вреди, които настъпват след пътни произшествия с присъединяване на сходен вид транспортни средства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР