Започва ремонт на отсечката на магистрала Струма, където са случи

...
Започва ремонт на отсечката на магистрала Струма, където са случи
Коментари Харесай

Започва ремонт на фаталната отсечка на магистрала Струма

Започва ремонт на правата на автомагистрала „ Струма ”, където са случи нещастието. Очаква се придвижването да бъде възобновено изцяло най- рано в петък. Преди това би трябвало да бъдат заменени мантинелите и да бъде сменен повреденият асфалт. Експерти описаха, че този сектор не е бил ремонтиран, откогато е пуснат в придвижване през 2007 година.

Заедно с инженер Ясен Ишев екип на NOVA прегледа провалите по пътя след тежката злополука на Автомагистрала „ Струма ”.„ Отсечката е открита 15 януари 2007 година и към този момент 15 години от този момент мисля, че не е юридически никакъв ремонт по подновяването на най-малко износващия слой на настилката ”, съобщи Ясен Ишев, ръководител на УС на Научно-техническия съюз по превоза.

СЛЕД ТРАГЕДИЯТА: Как рейс без лиценз свободно минава границата?

Ремонтът в този момент е належащ. Напълно развалена е така наречен островна мантинела, в която рейсът се удря, както и междинната, в която той стопира. ” Асфалтовата настилка – в случай че някъде има изгоряло, би трябвало да се фрезова и възобнови. И добре би било да се възобнови маркировката най-малко в този сектор ”, показва Ишев.

Според инженера,  в сектора би трябвало да се сложат и нови знаци. Но полагането на маркировката зависи от времето. Иначе няма да издържи. ” Ако се спрат на вид да се оправят единствено нарушените детайли на пътя. Не би коствало доста. Не повече от 20-25 хиляди лв. ”.

Лошото време не разреши да стартират ремонтите на съдбовната права. Така трафикът се осъществя в двете посоки в платното за София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР