Започва разчистването на отломките в Дома за възрастни хора в

...
Започва разчистването на отломките в Дома за възрастни хора в
Коментари Харесай

Търсят доброволци за ремонта на дома за възрастни в Рояк след пожара, отнел 9 живота


Започва разчистването на отломките в Дома за възрастни хора в село Рояк, където пожар лиши живота на деветима души. Собствениците на дома разчитат на помощта на доброволци, с цел да стартира ремонтът на покрива по-скоро, оповестява Българска национална телевизия. Ако времето разрешава, след два месеца възрастните хора биха могли да се върнат по стаите си.
Още по темата
Щетите от огнената буря са огромни, само че преди да стартира ремонтът, би трябвало да се разчистят отломките. " Ще влязат майстори, които да разчистят тотално структурата и всичко, което е изгоряло, всички парчета, с цел да може да се стартира и самият ремонт и възобновяване ", споделя шефът на дома Милена Мазурик.

Най-засегнат от огнената буря е третият етаж на постройката, където са били настанени починалите в пожара. Голяма част от покривната структура е изгоряла и е изцяло разрушена след пожара.

По време на ремонта ще се подменят към 200 квадратни метра от покривната структура. " Имаме ориентировъчна сметка за възобновяване на покрива, която е към 70 000 лв.. Оттук нататък всичко ще бъде концентрирано върху възобновяване и ремонта, тъй че всеки, който има предпочитание да помогне, е добре пристигнал ", изясни Мазурик.

Хора от цялата страна не престават да вършат дарения, само че те са за ремонтните действия. " Един човек подари багра. Звъннаха ни от един манастир, че желаят да дарят дървен материал. Мисля, че съпричастността продължава, за което съм доста признателна и признателна. Вярваме, че в действителност с общи старания и благодарение на хората, които имат открити сърца, ще успеем в период и оптимално удобно да приключим възобновяване на дома ", съобщи шефът на дома.

Докато продължава ремонтът, оживелите след пожара са подслонени в общинския хотел в село Аспарухово. Там те могат да останат през цялата зима.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР