Започва официалната част от посещението на генералния секретар на НАТО

...
Започва официалната част от посещението на генералния секретар на НАТО
Коментари Харесай

Започва официалната част от посещението на генералния секретар на НАТО

Започва формалната част от визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в България. Той дойде в София по покана на премиера Бойко Борисов.
Макар и предварителни тематики при сходни събития да не се оповестяват, дефинираните тематики дават насоки за възможни диалози. Наскоро министър председателят Бойко Борисов уточни, че поради спора Русия - Украйна районът на Черно море по никакъв начин няма да бъде спокоен, а министърът на защитата Красимир Каракачанов означи, че има задоволително наличие на натовски кораби под формата на присъединяване в учения.

В България тематиката за повече наличие на НАТО в Черно море не се разисква, свидетелства министърът на защитата Красимир Каракачанов и акцентира на обстоятелството, че и в този момент страната ни взе участие със взаимните си уреди и тренировки.

Купуването на новите изтребители също е допустима тематика за разискване в границите на поетия от България ангажимент за защита на натовското въздушно пространство.

Българската страна чака генералният секретар на НАТО да изкаже и признателност на България за поетия ангажимент за повишаване на военния си бюджет до 2 % от брутния вътрешен артикул до 2024 година, както и да осведоми премиера и министъра на защитата за това какъв е възможния дневен ред на НАТО, обвързван с трансформацията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР