Започва модернизацията на железопътния възел Пловдив, съобщиха от пресцентъра на

...
Започва модернизацията на железопътния възел Пловдив, съобщиха от пресцентъра на
Коментари Харесай

Започва модернизация на железопътния възел Пловдив за над 89 млн. лева

Започва модернизацията на железопътния възел Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Националната железопътна компания /НКЖИ/.

Възелът е измежду най-важните жп връзки в България, с огромно районно, икономическо и стратегическо значение, прецизират от сдружението.

С реализирането на плана се чака да се понижат тапите при автомобилния трафик и нездравословното влияние върху околната среда в града и района.

Модернизацията планува основаване на опция за повишение на скоростите за пътешестване с жп превоз по главното направление на коридора " Ориент-Източно Средиземноморие ", от Европа - през Сърбия - към Турция - и Черноморието, показват от НКЖИ.

От сдружението оповестяват, че пробивът под Централната жп гара в регионалния град ще свърже южните квартали на Пловдив с центъра..

Стойността на контракта е 89 028 245,95 лв. без Данък добавена стойност, а реализатор е Обединение " Проект Пловдив ". Обектът е част от план " Развитие на железопътен възел Пловдив " и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа /МСЕ/. Първата копка по осъществяването му ще се състои на 9 декември 2021 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР