Започва и обследването и разчистването от диворастящи храсти на близо

...
Започва и обследването и разчистването от диворастящи храсти на близо
Коментари Харесай

Ще чистят храсти от 100 дка в Морската градина на Варна

Започва и обследването и разчистването от диворастящи шубраци на близо 80 имота в околност Салтанат. Експерти от Общинското дружество „ Управление на планове и озеленяване “ взаимно с ландшафтните архитекти от Дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ ще създадат огледи и ще изготвят мнения за санитарна резитба или изцяло унищожаване на рискови дървета в Морската градина. 

Въпросните имоти поетапно бяха трансферирани от Областна администрация – Варна за ръководство от Общината. По думите на шефа на общинската компания по озеленяване Стоян Аргиров, огромна част от парцелите са недостъпни и с цел да се стигне до едроразмерната растителност, първо би трябвало да се почистят храстите. 

Общата повърхност на всички 78 имота надвишава 100 декара и разчистването ще отнеме време, предизвестяват специалистите и анонсират началото на процеса, с цел да бъде той транспарантен за жителите. Категорично няма да допуснем спекулации и персонално ще проследявам процеса, с цел да се пренебрегва и най-малкият риск от нарушавания. До началото на туристическия сезон Морската градина би трябвало да е в съвършен европейски тип, сподели заместник-кметът по сигурността Илия Коев.   

Целта на поетапното почистване, което ще стартира от Зоопарка и ще продължи на север до края на Морската градина, е привеждане на най-големия парк във Варна в още по-привлекателно място за отдих. Ефект ще има и върху положението на скъпите дървесни типове в градината. Паралелно с тези действия Общината ще реновира и осветлението в парка.

Дейностите ще се правят взаимно от Община Варна Илия Коев и  Държавно горско стопанство – Варна. Проведени са диалози сред шефът на ДГС-Варна инж. Владислав Георгиев и зам.-кметът по сигурността на Община Варна Илия Коев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР