Започва четвъртият сезон на Литературни маршрути. Първият литературен маршрут днес

...
Започва четвъртият сезон на Литературни маршрути. Първият литературен маршрут днес
Коментари Харесай

По стъпките на Яна Язова и Ромен Гари в тазгодишните "Литературни маршрути"

Започва четвъртият сезон на " Литературни направления ".
Първият книжовен маршрут през днешния ден е с гид Йордан Ефтимов, отдаден е на поезията от 90-те години и ще стартира от мястото, където е била първата редакция на " Литературен вестник " – до музея на Пейо Яворов на столичната улица " Раковски.

" Редакция е имало и в самия музей по-късно , в годините. Йордан Ефтимов ще опише и за " Ах, Мария " – списанието за литература, както и за вестник " Култура ", разясни Тодора Радева, шеф на фондация “Прочети София ”.

 Ромен Гари

Следващата литературна разходка ще бъде отдадена на френския публицист Ромен Гари, който е живял на бул. " Дондуков " в София.

" Той е бил посланик тук след 1944 година Журналистът Тони Николов ще опише за престоя му тук, по какъв начин градът го е въодушевил, с цел да написа, по какъв начин е бил разследван от " Държавна сигурност ". Можем да сме щастливи, че един от огромните писатели на XX век е бил в България и е оставил своята диря тук ", означи Радева.

 Яна Язова

В края на месеца феновете на литературните направления ще тръгнат по стъпките на Яна Язова .

" Бурна и трагична орис има тази наша огромна писателка. Ние сме поканили за маршрута Петър Величков, да опише, който се занимава от години задълбочено с изчезналите ръкописи, с трагичните условия към гибелта ѝ. "

Повече чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР