Започва асфалтиране на уличната мрежа във всички населени места в

...
Започва асфалтиране на уличната мрежа във всички населени места в
Коментари Харесай

Асфалтират уличната мрежа във всички населени места в община Павел баня

Започва асфалтиране на уличната мрежа във всички обитаеми места в община Павел баня, като кметовете на всяко обитаемо място са определили кои сектори да бъдат ремонтирани, съобщават от пресцентъра на локалната администрация.

Съобразявайки се с тяхната преценка, тази седмица кметът на общината Иса Бесоолу даде начало на ремонтните действия. „ Дадох опция на всеки сътрудник да реши кои улици са с приоритет за ремонтни действия, тъй като въпреки всичко кметът на едно обитаемо място знае най-добре кое е незабавно и най-необходимо. Изготвихме стратегия за ремонт на уличната мрежа в селата и започваме работа по график. Стараем се да асфалтираме там, където към този момент ВиК са подменили водопровода ”, съобщи Бесоолу, представен от общинския пресцентър.

Предвижда се ремонтните действия да приключат до края на септември, като концепцията на кмета е те да се правят точно в летните месеци. Средствата за асфалтиране на уличната мрежа са обезпечени от финансовата дотация и са в размер на 860 000 лв., а другите 540 000 лв. са от спестени средства.

 

„ Въпреки че към момента не е гласуван Държавният бюджет, с който ние като община сме директно свързани, с вярно обмисляне и предвидливост, съумяваме да се оправим ”, разяснява Бесоолу. Преди дни в града беше приключена следващата асфалтирана улица „ Иван Вазов ”, като в идващите месеци ще продължи построяването на нови и подновяването на остарели тротоарни пространства и полагането на нова маркировка по уличната мрежа, показват от администрацията. Вече са обособени и нови 50 места за гратис паркиране в града.

Започна и подмяната на остарялото улично осветяване с ново, като поетапно се инсталира LED осветяване, което е енергоспестяващо и ще има директно отражение върху общинския бюджет. Нови LED-лампи ще бъдат поставени както в града, по този начин и в останалите обитаеми места. „ Старая се да се грижа еднообразно и за града, и за селата, тъй като на всички места има належащи проблеми за решение, а средствата в бюджета са лимитирани. Затова разгадавам и на локалните доходи, посредством които поетапно започнах подмяната на осветлението в Павел баня и селата ”, добави кметът, представен от бТА.

На територията на община Павел баня са направени редица инфраструктурни усъвършенствания, а сега се работи по още планове. Изцяло актуализирана е постройката на локалната администрация, поправки са направени и в съвсем всички образователни заведения в обитаемоте места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР