Над 3700 незаконно пребиваващи в Кипър граждани на трети страни

...
Над 3700 незаконно пребиваващи в Кипър граждани на трети страни
Коментари Харесай

Кипър е депортирал над 3700 души от началото на годината

Над 3700 нелегално пребиваващи в Кипър жители на трети страни са депортирани в родината им от началото на годината до момента, оповестиха от вътрешното министерство.

На министерска среща на върха по въпросите на убежището и миграцията през днешния ден в белгийския град Гент кипърският вътрешен министър Константинос Йоану ще показа на сътрудниците си като образец за добра процедура политиката на Кипър за увеличение на връщанията на мигранти в страните им по генезис.

Кипър е преди всичко в Европейски Съюз по брой връщания на противозаконни мигранти, съразмерно на популацията, подчертаха от вътрешното министерство. През предходната година те са се нараснали с 66% по отношение на 2022 година Над 180 души са върнати – наложително или непринудено, през миналата седмица, оповестиха от полицията в неделя.

На срещата през днешния ден вътрешният министър Константинос Йоану ще осведоми сътрудниците си за ограниченията, прилагани от държавното управление, които доведоха до този забележителен растеж, се показва в известието на министерството. Той ще подчертава и на нуждата от подпомагане на европейско равнище за усилване на този развой. За Кипър най-сериозният проблем е огромният брой сирийски жители, идващи по море от Ливан, сподели министърът.

На 2 май ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът Никос Христодулидис ще пътуват дружно за Бейрут за среща с ливанското управление. На нея Урсула фон дер Лайен ще разгласи пакета за финансова поддръжка, която Евросъюзът ще даде на Ливан за ръководство на миграцията и ограничение на потоците към Кипър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР