Започва акцията по претоварването на азотния тор от заседналия преди

...
Започва акцията по претоварването на азотния тор от заседналия преди
Коментари Харесай

Разтоварват азотния тор от Вера Су

Започва акцията по претоварването на азотния тор от заседналия преди съвсем месец транспортен съд " Вера Су " край Камен бряг. Операцията ще отнеме 3-4 дни, като всички нужни механически запаси за нея са обезпечени, оповестиха от  Министерството на превоза. 

В осъществяването на проекта е планувано прикрепянето на баржа с външна хидравлика към заседналия транспортен съд, с която ще се управлява процеса по отваряне и затваряне на хамбара и цялостното ръководство на плавателния съд. Това се постанова, защото машинното поделение на " Вера Су "  е наводнено.  Втечненият карбамид ще се изпомпва с трите баржи, предоставени от Европейската организация за морска сигурност и ще се претрупва на профилирания танкер „ GALAXY ECO “. Сухият карбамид ще бъде извозен до Пристанище Варна-Изток, където ще се натовари на вагони на БДЖ. 

Последната стъпка, която ще бъде подхваната след разтоварването е освобождение на кораба, провлачване и приемане в място за леговище. Преди това ще се заздрави и укрепи корпуса на кораба.

Според синоптичната прогноза подобаващото време, в което ще може да се работи безвредно е в границите на няколко дни, заради което ще се работи в 24 часов режим на работа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР