Започнахме превантивното разширяване на мерките за сигурност по границата с

...
Започнахме превантивното разширяване на мерките за сигурност по границата с
Коментари Харесай

Полша постави противотанкови заграждания на границата с руския Калининград


" Започнахме превантивното разширение на ограниченията за сигурност по границата с Русия и Беларус. Това е част от тактиката ни за защита и въздържане. Първите фортификации към този момент са ситуирани на границата с Калининградска област. "

Това заяви в " Туитър " полският министър на защитата Мариуш Блашчак. Той илюстрира съобщенито си с четири фотоси.

На тях се виждат бетонни и стоманени " таралежи ", които нормално се употребяват за прекъсване на транспортни средства, в това число бронирана техника. През юни 2022 година приключи издигането на дълга близо 170 километра 5-метрова ограда по границата с Беларус и следва монтирането на системи за наблюдаване засичане на придвижване. Преди две седмици бе затворен за неустановен период и основният Граничен контролно-пропусквателен пункт Бобровники (Брестовица от беларуската страна), а министър председателят Матеуш Моравецки не изключи блокирането на всички гранични пунктове.

Полша е значимо леговище за съперниците на президента на Беларус Александър Лукашенко и е корав покровител на Украйна, откогато главният съдружник на Беларус Русия нахлу през февруари 2022 година

Мариуш Камински, началник на полското Министерство на вътрешните работи и администрацията, разгласи затварянето на граничния пункт Бобровники на 9 февруари, откакто беларуски съд осъди на осем години Анджей Почобут, беларуски публицист и деятел на самостоятелния Съюз на поляците в Беларус. в наказателна колония по обвинявания в разпалване на ненавист против религиозни и национални групи и реабилитация на нацизма.Почобут беше задържан през март 2021 година и от този момент остава в пандиза. Европейският парламент и правозащитни групи го описаха като политически пандизчия.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР