Две съседки са сред жертвите на ало измамниците, които бяха

...
Две съседки са сред жертвите на ало измамниците, които бяха
Коментари Харесай

Две съседки сред жертвите на ало измамниците в Пловдив, дали 6 000 лева

Две съседки са измежду жертвите на ало измамниците, които бяха задържани за няколко следващи удара в Пловдив, съобщават от полицията в Пловдив пред  " Марица ". 

Две дами оставили на указано място пред адреса си общо 6000 лв., като едната от тях носила сумата на два пъти.

Четири телефонните измами бяха осъществени в града в границите на три дни от трима души. 

Разследването почнало в Трето районно управление (на МВР) по идентични сигнали. Според предварителната информация жертвите  получили телефонни позвънявания от чужд мъж, който се показал за служител на реда и последвала познатата скица с искане на подпомагане при осъществяване на акция за залавяне на причинители на телефонни измами. 

Убедена, че работи в интерес на сполучливата полицейска акция, всяка от дамите изпълнила инструкциите на събеседника си. Без да се двуоми плик с 20 хиляди лв. пуснала през терасата си едната от тях, а по еднакъв метод другата се разделила с 4500 лв.. 

Само два дни след последния сигнал напъните на проверяващите белязали триумф и последвал арест за тримата мъже - Пламен, Мартин и Недко.

Днес Районният съд прегледа изкането на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка по отношение на измамниците. Те обявиха пред съда, че са почтени жертви. Адвокатите им пък подчертаха, че са изпълнявали ролята единствено и само на мулета, като действителният причинител нюе на независимост.

Съдия Васил Тасев ги остави за непрекъснато в адреса. Определението му предстои на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР