Започнаха ремонтните дейности по изграждането на Синя стая в Русенската

...
Започнаха ремонтните дейности по изграждането на Синя стая в Русенската
Коментари Харесай

Започна изграждането на „Синя стая“ в Русенската съдебна палатa

Започнаха ремонтните действия по построяването на " Синя стая " в Русенската правосъдна палата. Тя ще е разположена в две пространства на първия етаж и ще действа за усъвършенствано обслужване на децата, участващи в разнообразни правосъдни процеси - цивилен и наказателни.

Едното помещение ще предлага уютна атмосфера, предопределена за децата, а другото ще е оборудвано със профилирана техника за осъществяване на разпит и основаване на видео и аудио запис. Чрез система за видеонаблюдение проверяващите органи, съдът и юристите ще могат да наблюдават и управляват процеса на разпит на децата.

Този план е финансиран със средства на Окръжен съд - Русе и посредством събраните суми от две благотворителни начинания. Едната на Окръжен съд – Русе, в която посредством закупуване на картини на деца и посредством дарения се включиха магистрати, чиновници и юристи. Другата е благотворителен базар под мотото " От деца за деца ", проведен от две ученички от СУЕЕ " Св. Константин-Кирил Философ " - Симона Валентинова и Мелиса Юсмен, под управлението на преподавателя по История и цивилизация Георги Симеонов. На 08.01.24 година те подариха събраните средства на Окръжен съд - Русе.

В идващите стадии на плана, възпитаници от НУИ " Проф. В. Стоянов " с началник Нина Лишовска ще се включат с изрисуване на стените и разработване на осветителни тела, които ще придадат неповторим и въодушевяващ тип на " Синята стая ".

Ремонтът ще се извърши и с персонален труд на чиновници на Окръжен съд, и се чака да завърши при започване на месец март тази година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР