Започнаха преговорите в Кайро за прекратяване на огъня в ивицата

...
Започнаха преговорите в Кайро за прекратяване на огъня в ивицата
Коментари Харесай

Започнаха преговорите за прекратяване на огъня в Газа с посредничеството на ЦРУ

Започнаха договарянията в Кайро за п рекратяване на огъня в линията Газа и освобождение на част от заложниците, взети от " Хамас " при нападението му против Израел на 7 октомври, съобщи Ройтерс, като се базира на представител на палестинското ислямистко придвижване.



Делегацията на " Хамас " към този момент е пристигнала в египетската столица от Доха, където е основано политическото управление на придвижването. Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс също е в Кайро, с цел да се включи в непреките договаряния, които ще бъдат водени с посредничеството на Египет и Катар.

Тахер ан Ноно, консултант на основания в катарската столица политически водач на " Хамас " Исмаил Хания, сподели пред Ройтерс, че срещите с медиаторите са почнали , като палестинското ислямистко придвижване преглежда техните оферти " с цялостна съвестност и отговорност ".



Той обаче повтори настояванията на " Хамас " израелската войска да се изтегли от линията Газа и да бъде комплициран завършек на войната - условия, които Израел към този момент отхвърли.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР