Започна възстановяването от продължителния спад, според анализаториТърсенето на смартфони се

...
Започна възстановяването от продължителния спад, според анализаториТърсенето на смартфони се
Коментари Харесай

Пазарът на смартфони дава позитивни сигнали

Започна възобновяване от продължителния спад, съгласно анализатори

Търсенето на смарт телефони се възстановява на международния пазар
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на смарт телефони върви към възобновяване. Продължителният спад забавя движение, като през третото тримесечие доставките в международен мащаб са намалели единствено с 1% на годишна база, съгласно анализаторите на Canalys. В резултат на възобновеното търсене в районите и стартирането на нови модели, доставките се усилиха с повече от 20%, спрямо предходното тримесечие.

Canalys не дава точна оценка за пазара на смарт телефони в интервала юли-септември, отбелязвайки, че данните към момента са предварителни. Графиката в прессъобщението обаче демонстрира, че пазарът се прави оценка на 300 милиона единици през това тримесечие.

Samsung остава водач при смарт телефоните. Въпреки лекия спад в доставките по отношение на предходната година, южнокорейският производител продължава да управлява към 20% от пазара на смарт телефони.

Apple, вторият по величина състезател, заема 17% от световните доставки на смарт телефони, по отношение на 18% година по-рано. Следва Xiaomi с пазарен дял от 14%. На четвърта и пета линия с равни дялове от 9% са Oppo и Transsion, която създава смарт телефони под марките Infinix, Itel и Tecno.

Анализаторите загатват и Huawei: макар че не е включена в челната петица, китайската компания реализира забележителен триумф на вътрешния пазар, с помощта на новите модели от серията Mate.

„ Новите артикули от Huawei и Apple направиха възторг на пазара през това тримесечие, засенчвайки водещи устройства от доста други производители. Новата серия смарт телефони Mate на Huawei, оборудвана с най-новия чипсет Kirin, зарадва потребителите в Китай ”, отбелязва Canalys.
още по темата
Apple, в това време, укрепва. Новата серия iPhone 15 има увеличена продуктивност и функционалности, които поддържат търсенето. От друга страна, Samsung понижава интензивността си в сегмента на смарт телефоните от начално равнище, като се концентрира върху възстановяване на рентабилността.

Xiaomi и Transsion се възползват от възобновяване на нововъзникващите пазари. Успехът може да се трансформира в дълготрайна наклонност, в случай че си изиграят добре картите, разяснява Canalys.

В същото време анализаторите предизвестяват доставчиците да не изпадат в несъразмерен оптимизъм. Макроикономическата и геополитическа неустановеност внася детайл на неустойчивост в зараждащото се възобновяване на пазара и работата на каналите за продажба.

Поради това, Canalys предложи деликатно да се следи оборотът на запасите и крайното търсене, с цел да се избегнат проблеми от свръхпредлагане. Анализаторите също предизвестяват за вероятен дефицит на съставни елементи на фона на краткосрочно нарастване на поръчките от производителите на устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР