Започна възстановяването на Карлово от щетите, нанесени от пороя на

...
Започна възстановяването на Карлово от щетите, нанесени от пороя на
Коментари Харесай

Община Карлово поиска помощ от военните за ситуацията след наводненията

Започна възобновяване на Карлово от вредите, нанесени от пороя на 22 август. Община Карлово изиска помощ от 61-ва Стрямска механизирана бригада за справяне с следствията от наводнението. Това оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

Комисия, образувана от Общинския спешен щаб, разказва провалите върху инфраструктурата. Втора комисия, взаимно със чиновници от Дирекция „ Социално подкрепяне “,  описва вредите в домовете на потърпевшите. Част от екипа на звено „ Чистота “ почиства дворовете на най-пострадалите семейства. Друга част - разпределена по региони в града, чисти наносите и пясъка по улиците. Продължават да работят багери.

Общинският спешен щаб продължава да работи в непрестанен режим на работа.  Ръководството на общината благодари на жители и организации за оказаното подпомагане.

През 2014, 2016 и 2017 година Община Карлово кандидатства в Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет – за действия, недопускащи затлачване на дере „ Меден дол “ и обезпечаване на висока пропускателна дарба. До момента от комисията не са отпуснати никакви средства. Дере „ Меден дол “ е изцяло почиствано през 2019 и 2021 година, се споделя още в известието.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР