Започна укрепването на жп надлеза по бул. Липник“ в Русе,

...
Започна укрепването на жп надлеза по бул. Липник“ в Русе,
Коментари Харесай

В Русе започна укрепване на жп надлез, премахват стара жп линия


Започна укрепването на жп надлеза по бул. „ Липник “ в Русе, като дружно с това се отстранява и остарялата жп линия, която към този момент не се употребява. Ремонтните действия, стартирали преди няколко дни, включват премахване на повърхностния пласт от терена, с цел да се доближи до хоризонталните бетонни платформи на моста, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

След разчистване, проучване за пукнатини и подсилване, сега към този момент се поставя хидроизолация, която да спре проникването на дъждовната вода в структурата на оборудването и разрушаването му. Предварителен оглед от комисия бе изработен при започване на месеца, когато бе открита потребността от ремонт и осъществяването на належащи консервационни действия на основното оборудване, по което минава жп линията по направлението Дунав мост и Централна жп гара– Русе.

Докато текат ремонтните действия не се постанова прекъсване или смяна в разписанията на влаковете, като за сигурност са сложени специфични заградителни пана. Живущите в региона обаче се оплакаха, че поради скупчването на тежка техника директно до жп линия, нямат видимост и са затруднени да минават.

Въпреки че пресичането на жп линията там е неразрешено, това е най-прекият и комфортен път, свързващ близкия жилищен квартал с няколко огромни хипермаркета от другата страна на линията. Дори и фактът, че на това място постоянно стават трагични произшествия, не стопира хората да прескачат релсите, с цел да минат косо. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР