Започна София Филм Фест. 27-ото издание бе открито официално в

...
Започна София Филм Фест. 27-ото издание бе открито официално в
Коментари Харесай

Откриха 27-ото издание на София Филм Фест

Започна " София Филм Фест ". 27-ото издание бе намерено публично в Зала 1 на НДК. Прожекциите в предварителната стратегия стартираха още на 10 март в Дома на киното и Чешкия център.
Фестивалната стратегия в София ще продължи до 9 април. Авторите на селектираните произведения ще ги показват персонално пред българската аудитория в киносалоните на столицата. Поканени са и доста световноизвестни посетители с техните най-нови филми.

Едно от посланията на „ София Филм Фест “ тази година е обвързвано със „ зелената концепция “ и грижата за климатичните промени.

Ето по какъв начин Стефан Китанов приветства фенове и посетители:
" Фестивал на събирането. Чрез Киното. Слоганът е Reconnect. Да се свържем още веднъж. Бяхме разграничени. Раздели ни пандемията. Почти три години имахме проблеми да съпреживяваме киното в киносалоните по естествения метод на топла среща сред филм, създател и аудитория. Това към този момент е допустимо и ние се свързваме още веднъж / Reconnect-ваме се. Но продължаваме да сме разграничени. Разделя ни политиката, разделя ни позицията за войната, разделя ни позицията за Твореца или Администратора в театъра, разделя ни позицията за Природата и за още доста неща. Не можем да бъдем неутрални. Трябва да заявим позиция. Да бъдем страна. Аз съм на страната на нападнатия – Украйна, на страната на Твореца – Морфов, на страната на Природата, на страната на науката и цивилизацията. Аз имам позиция! Имай позиция и ти! “

Откриващият филм бе на Фолкер Шльондорф " Повелителят на горите “ в зала 1 на НДК. Ретроспектива на режисьора може да се види в Гьоте-институт, София. Още ретроспективи – на Милчо Манчевски, на Зденек Сверак, Международен конкурс, Балкански конкурс, за документални филми, стратегия „ Екстрийм “, „ СФФ тийн “, както и още доста разнородни събития чакат феновете на най-големия кинофорум у нас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР