Започна събарянето на емблематичния балнеологичен център дом Младост. Два багера

...
Започна събарянето на емблематичния балнеологичен център дом Младост. Два багера
Коментари Харесай

Започна събарянето на дом "Младост" (ВИДЕО и СНИМКИ)

Започна събарянето на емблематичния балнеологичен център дом " Младост ". Два багера разрушават постройката откъм задния вход, до паркинга на жилищния блок в съседство. Автомобилите не са преместени и има огромна заплаха парчета да се стоварят върху тях, съобщи фоторепортерът на Радио Варна Румен Сарандев.

Жители на блока се оплакаха, че не са били предизвестени, няма и съобщение за осъществяването на разрушителните действия. Те са подали сигнал към полицията.

Припомняме, тежка техника влезе в комплекса още предходната седмица, ден откакто беше показан план за модернизацията на  комплекса от задграничен вложител. Незабавно прекъсване на събарянето на емблематичната постройка, която има публичната функционалност за водолечение с неповторима минерална вода с температура 47 градуса и интервенция на прокуратурата, желаеха от сдружението " Да спасим дом Младост ".

" Те подготвяха следващ митинг на 1 февруари ", заяви предходната седмица Николай Танчев от организацията.

Адвокат Мария Димитрова сподели, че има две подписки - електронна и на хартия, където хиляди варненци са се подписали за запазването на лечебната и социална функционалност на дома. 



Снимки и видео: Румен Сарандев





Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР