Започна ремонтът на общинския път Дорково-Костандово-летовище Свети Константин- Пещера. Шосето

...
Започна ремонтът на общинския път Дорково-Костандово-летовище Свети Константин- Пещера. Шосето
Коментари Харесай

Ремонтират пътя Дорково-Свети Константин с финансиране от бюджета

Започна ремонтът на общинския път Дорково-Костандово-летовище Свети Константин- Пещера. Шосето е най-важният вход към туристическото населено място и връзката му с близките обитаеми места, а сега е в неприятно положение. Общата стойност на плана е 7 438 893.51 лева Финансирането е от Министерството на районното развиване и благоустройството, като за момента са отпуснати към половината планувани средства за първия стадий от дейностите.

Строителството ще протече на два стадия, всеки от които ще продължи по 75 календарни дни. Поетапно ще бъде и въвеждането на шосето в употреба.

Проектът планува повреждане (фрезоване) на съществуваща асфалтобетонова и трошенокаменна настилка, ров за окопи, дренажи, регули и банкети, разчистване на водостоци, доставка и полагане на компактен асфалтобетон с дебелина 4 см, доставка, полагане и уплътняване на неплътен асфалтобетон с дебелина 5 см, първи и втори битум разлив, полагане на материал за основа на банкетите с друга широчина и дебелина на пласта.

Хоризонтална маркировка ще бъдe от бяла акрилатна багра. Старите пътни знаци ще бъдат демонтирани. На тяхно място ще се слагат спомагателни общоприети, рефлектиращи табели. По време на ремонтните действия ще бъдат разчистени площите в границите на сервитута на пътя, включващо изсичане на дървета, клони, шубраци и премахване на всички боклуци, както и обвързваните с това разноски.

По време на строителството ще се обезпечи краткотрайна организация на придвижването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР