Започна работата по изграждането на най-големия корабостроителен проект в историята

...
Започна работата по изграждането на най-големия корабостроителен проект в историята
Коментари Харесай

Германия строи най-големия боен кораб в света

Започна работата по построяването на най-големия корабостроителен план в историята на актуалния немски флот. Плавателните съдове от клас F126 ще бъдат най-големите надводни военни кораби, основани от Германия след края на Втората международна война.

Договорът за строителство на първите четири фрегати F126 беше предоставен на основния реализатор, холандската корабостроителница Damen Naval, през юни 2020 година, дружно с подизпълнителите Blohm+Voss и Thales.

Корабите ще бъдат напълно издигнати в Германия, в три разнообразни корабостроителници във Волгаст, Кил и Хамбург. Първият транспортен съд би трябвало да е подготвен през 2028 година.

Въпреки че са публично избрани като фрегати, бойните кораби клас F126 ще бъдат изключително огромни. Всеки от тях ще бъде дълъг 166 метра и ще има водоизместимост от 11 000 тона. Така немският транспортен съд ще бъде по-голям от американския унищожител клас " Арли Бърк ".

За съпоставяне най-големият немски военен транспортен съд в историята е " Бисмарк " с дължина от 240 метра и водоизместимост от 50 300 тона. Днес най-големият немски транспортен съд е фрегата клас " Баден-Вюртемберг " с дължина 149 метра и водоизместимост от 7 300 тона.

F126 е прочут като Mehrzweckkampfschiff или многоцелеви военен транспортен съд. Акцентът е подложен върху автоматизацията и намаляването на екипажа до към 100 души.

Избраната модулна архитектура разрешава всеки транспортен съд да сменя функционалностите си при нужда. F126 ще може да се употребява за битка с подводници. Той има сонар от последно потомство и специфични дълбоководни торпеда.

F126 ще има мощен надводен радар и съществени Противовъздушна отбрана качества. Корабът е оборудван с 16-клетъчна система за отвесно изстрелване на до 64 ракети Evolved Sea Sparrow Missile, които могат да смъкват освен самолети, само че и ракети.

Дизайнът на F126 също по този начин включва пускови установки за осем антикорабни ракети Kongsberg Naval Strike Missiles (NSM). Това са крилати ракети със 120-килограмова бойна глава и обхват от 250 километра.

За отбрана на кораба в непосредствен периметър има чифт пускови установки Rolling Airframe Missile, 127-милиметрово главно оръдие и две вторични 27-милиметрови автоматизирани оръдия. Осигурен е хангар за два хеликоптера.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР