Започна провеждането на заседания на Областни консултативни съвети по плодове

...
Започна провеждането на заседания на Областни консултативни съвети по плодове
Коментари Харесай

Областно заседание събира днес отглеждащите плодове и зеленчуци във Варна

Започна провеждането на съвещания на Областни консултативни препоръки по плодове и зеленчуци в страната, оповестяват от отрасловото министерство. От началото на месец юли се организират и съвещания на Областните консултативни препоръки по отглеждане на животни. Целта е да се реализира оперативна връзка и по-добра връзка сред районните структури на Министерство на земеделието, храните и горите, животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци по места. Всеки производител, който има интерес по препоръчаните тематики, може да вземе присъединяване.

По време на срещите се организира спор по отношение на изискванията за допустимост по схемите за обвързано подкрепяне за животни, плодове, зеленчуци и зеленчуци оранжерийно произвеждане.

Популяризират се положителните практики и опциите за развиване. Експерти от Областните дирекции „ Земеделие “ оказват подпомагане при кандидатстването по разнообразни схеми за държавни помощи, както и за настоящи и идни приеми по ограниченията от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година

Дневният ред на съвещанията включва и чуване на земеделските стопани по зародили проблеми на локално равнище и предприемане на ограничения за решаването им.

Във Варна съвещанието е планувано за през днешния ден, от 10,30 ч в постройката на Областната Дирекция " Земеделие " (ул. доктор Пискюлиев " 1, ет. 4).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР