Започна приемът на заявки за участие в 75-ия Национален туристически

...
Започна приемът на заявки за участие в 75-ия Национален туристически
Коментари Харесай

Започна приемът на документи за участие в 75-ия Национален туристически поход по пътя на Ботевата чета

Започна приемът на поръчки за присъединяване в 75-ия Национален туристически поход по пътя на Ботевата чета „ Козлодуй-Околчица “, оповестиха от Областна администрация - Враца, която е главният уредник.
Областния шеф на Враца Георги Митов разгласява послание към всички, които желаят да се включат:

Уважаеми родолюбци,
Скъпи възпитаници и жители, 

Областна администрация – Враца за поредна година провежда една от най-мащабните туристически начинания, а точно Националния туристически поход по пътя на Ботевата чета „ Козлодуй-Околчица “, който се организира в интервала 27 май – 2 юни.
За 75-ти път ще се преклоним пред трагичната всеотдайност на българския стихотворец, бунтовник и народен воин Христо Ботев и неговите четници, вървейки по техните стъпки от слизането на Козлодуйския бряг до историческия връх Околчица.
Всеки един участник преминавайки тези 120 километра, ще стане част от четата на десетките хиляди българи, минали през годините по този прочут път, ще изпита родолюбивото възприятие на поклонение и горделивост пред  благородното дело на поета, с помощта на който ние се назоваваме свободни.
Всеки искащ да се включи в туристическата самодейност и да извърви пътя на героичността и славата, може да го направи като изпрати поръчка на е-поща:, или на адрес: гр. Враца 3000, бул. „ Демокрация “ № 1, Областна администрация – Враца.
Заявки за присъединяване на училищен групи следва да се подадат в период до 28.04.2023 година, защото изхранването на учениците е за сметка на бюджета на Областна администрация – Враца, и е предмет на социална поръчка.  
За останалите групи и самостоятелни участници срокът за поръчки е до 15.05.2023 година

Съгласно регламента, походът се прави всяка година от 27 май до 2 юни, в една походна колона по 120-километровия „ Ботев път “ от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан, по авансово направена стратегия. Преходът е от трета категория на компликация, а в маршрута са включени обекти от „ Опознай България – 100 национални туристически обекта “ и „ Опознай родния край “.
Походът по стъпките на Ботевата чета имаше спиране от две години в интервала на пандемията, а при възобновяване му през предходната година се включиха над 1300 индивида.
През 2017 година, за първи път в последния ден на прехода участваха и над 100  деца от детски градини във Враца, които минаха 5 км по стъпките на Ботев и неговите четници, до разклона за село Паволче. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР