Започна предварително разследване на консултантската дейност на бившия шеф на

...
Започна предварително разследване на консултантската дейност на бившия шеф на
Коментари Харесай

Досиетата Пандора: Строс-Кан е разследван за данъчна измама с утежняващи вината обстоятелства

Започна авансово следствие на консултантската активност на някогашния началник на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан откакто в Мароко повдигна обвиняване за пране на пари при усложнена данъчна машинация след разкритията на " Документите Пандора ", заяви националната финансова прокуратура в сряда, потвърждавайки информация от в. " Монд ".

В рамките на това следствие, поверено на Службата за финансови следствия (SEJF), Доминик Строс-Кан е бил разпитан в полицейския арест в края на лятото, съгласно правосъден източник. Дейността на Доминик Строс-Кан като преподавател и съветник беше разкрита през октомври 2021 година в границите на следствието " Досиетата Пандора ", в което участваха към 600 публицисти от Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ).
 Доминик Строс-Кан оневинен за сводничество
Доминик Строс-Кан оневинен за сводничество

Бившият началник на Международния валутен фонд

Компанията на Доминик Строс-Кан не е плащала налози.

Сред проучените 11,9 милиона документа от четиринадесет компании за финансови услуги програмата " Cash Investigation " преглежда сметките на Parnasse International - компания, основана от някогашния френски социалистически министър през май 2013 година Дружеството е открито в свободна зона в Мароко - Casablanca Finance City (CFC), което му разрешава цялостно освобождение от корпоративен налог за пет години, а по-късно - ограничение до 8,75%, съгласно Cash Investigation.

" Сагата " Доминик Строс-Кан потегли изначало

Прокуратурата в Париж реши да стартира следствие

Разследването на " Cash Investigation " показва и основаването на Parnasse Global Limited през април 2018 година в Обединените арабски емирства. В тази страна, където няма обществен указател на компаниите, компанията на Доминик Строс-Кан не е плащала никакви налози . И двете компании получават възнаграждения от Доминик Строс-Кан за изнасяне на лекции по целия свят и за консултиране на компании и ръководители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР