Започна подмяната на уличното осветление с енергоспестяващи лампи в община

...
Започна подмяната на уличното осветление с енергоспестяващи лампи в община
Коментари Харесай

Започва подмяната на уличното осветление във всички населени места от община „Родопи“

Започна подмяната на уличното осветяване с енергоспестяващи лампи в община „ Родопи “. В общината ще бъдат заменени старите лампи с над 6000 нови LED осветителни тела.

Дейностите за повишение успеваемостта на осветлението и понижаване на разноските за него ще се извършат по утвърден план, като селата са разграничени на две обособени позиции – „ Доставка и монтаж на осветители вид махленски на територията на селата Брестник, Браниполе, Ягодово, Крумово, Марково, Цалапица, Кадиево, Оризари, Златитрап и село Белащица “. Във втората позиция са Бойково, Първенец, Устина, Дедово, Ситово, Лилково, Брестовица, Извор, Скобелево, Храбрино и село Чурен.
Прочетете още
Избрани са и изпълнителите на поръчката. Подмяната на старите улични лампи с нови LED осветителни тела започва от Кадиево. По плана се планува да бъдат заменени над 200 осветителни тела в селото.

„ Изпълнението на плана е дълготрайна инвестиция и вид,  посредством реализацията на който ще се усъвършенства качеството на уличното осветяване в обитаемоте места от община „ Родопи “. Ще се понижат годишните разноски за електрическа сила и излъчванията от парникови газове. Енергоспестяването ще е до 60 % “, разяснява кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов.

Целта е да се сведат до най-малко пътнотранспортните катастрофи и уличната престъпност. Това ще докара до повишение на сигурността при придвижване, което ще сътвори спокойна нощна среда за популацията на селата и гостите, които посещават община „ Родопи “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР