Започна подготовката за осмото издание на летния фестивал Опера на

...
Започна подготовката за осмото издание на летния фестивал Опера на
Коментари Харесай

Започна подготовката за летния фестивал Опера на върховете на Белоградчишките скали

Започна подготовката за осмото издание на летния фестивал " Опера на върховете - Белоградчишки скали ". В първия двор на крепостта се инсталират сцената и трибуната за публиката.
Фестивалът събира всяка година стотици фенове на операта и балета от целия свят. Тазгодишното издание ще бъде намерено с премиера на операта " Мадам Бътерфлай " на Джакомо Пучини на 4 август. Операта може да се гледа също на 5 и на 6 август.
Оперният театър " Мадам Бътерфлай " е основан в партньорство от Софийската опера и балет и създатели от Южна Корея. Зрителите в Белоградчик са първите, които ще видят резултата от това съдействие, сподели акад. Пламен Карталов, шеф на Софийската опера и балет. 
В рамките на балетната стратегия на „ Опера на върховете “ ще бъде показана " Кармина Бурана " - на 11 и 13 август, и класическият балет " Дон Кихот " - на 12 август.
" Опера на върховете – Белоградчишки скали " е новаторска концепция на учен Пламен Карталов. Сценичните изяви измежду хубостта на Белоградчишките скали дават на публиката опция по друг метод да усети творбите. Много посетители идват да се насладят на оперното и балетното изкуство под намерено небе. 
„ В това райско кътче на родината за осми път се провеждат фестивални вечери, в които операта, артистите, природата и публиката се съединяват в едно цяло ", сподели маестро Карталов. Продължаваме одобрената към този момент традиция, безапелационен е той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР