Започна първото дело срещу руски войник, обвинен в убийството на

...
Започна първото дело срещу руски войник, обвинен в убийството на
Коментари Харесай

Стрелях веднъж. Той падна. Започна първото дело срещу руски войник в Украйна

Започна първото дело против съветски боец, упрекнат в убийството на граждански в Украйна. То е против, който съгласно украинската прокуратура е прострелял 62-годишен човек в село покрай град Суми.

Във видео, оповестено от украинските сили за сигурност, Шишимарин признава, че е прострелял индивида, който е карал колело. Убийството е осъществено в първите дни след началото на съветската военна експанзия против Украйна.

“Беше ми подредено да изстрелвам. Стрелях един път. Той падна. Ние продължихме ”, сподели той.

Първото съвещание по делото се организира в Киев в петък. Руският боец изслуша обвиняването в дребна килия със стъклени прозорци.

Вадим Шишимарин служи в танкова дивизия. Той е бил покорен от украинските сили. Ако бъде приет за отговорен за убийството, той ще получи доживотна присъда.

По-рано основната прокурорка на Украйна Ирина Венедиктова разгласи името на първия боец, който е обвинен в по време на съветската окупация. Става дума за командира от съветската Национална армия Сергей Колоцей .

Украинските управляващи идентифицираха и 10 бойци от 64-а механизирана пехотна бригада, които считат за виновни за свирепост против цивилни.

В няколко украински града, които бяха краткотрайно окупирани от съветската войска, бяха открити стотици трупове на цивилни по улиците и в всеобщи гробове. Свидетели описват, че съветски бойци са стреляли против невъоръжени цивилни и са изнасилвали дами и деца.

Украински и интернационалните специалисти не престават да събират доказателства и да проверяват случаите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР