Започна обучението на наши военни пилоти, които ще летят на

...
Започна обучението на наши военни пилоти, които ще летят на
Коментари Харесай

Пилотите ни на F-16 ще се обучават първо на L-39

Започна образованието на наши военни водачи, които ще летят на изтребителя Ф-16. Те ще преминат образование първо на образователния аероплан L-39 ZA. След сполучливото довеждане докрай на курса на водачите им следва да продължат образованието си в Съединени американски щати по отношение на придобиването на новия многоцелеви изтребител F-16, оповестиха от МО.

Участниците в подготовката са курсанти от състава на ВВУБ " Георги Бенковски " - Долна Митрополия, водачи от 3-а авиобаза - Граф Игнатиево и от Базата за предно разполагане - Безмер, оповестиха от Министерството на защитата.

Пилотите на Ф-16 ще се приготвят в базата на обновеното военновъздушно учебно заведение " Георги Бенковски ". Ще употребяват насъбрания опит от извършените през 2014 и 2016 година курсове за интензивна летателна подготовка.

Теоретичната им подготовка ще е за месец. След полагане на изпити ще бъдат позволени до летателна активност. Лекторите са подбрани от авиационния инженерно-технически и командно-инструкторския състав на авиобазата.

Началник на курса е подполковник Пламен Ковачев, заместник-командир на ВВУБ по летателната подготовка. Инструктори са майор Петко Димитров, майор Пламен Иванов, майор Петър Муков и капитан Янчо Христов.

Началото на подготовката бе обещано с тържествена гала във Военновъздушна образователна база (ВВУБ) " Георги Бенковски ".

Командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков пожела триумф на обучаемите и техните инструктори. " Вие сте от дребното водачи, които имат неповторимия късмет да придобият необятен набор на качества, които по-късно да приложите и надградите в по-нататъшното си образование.

Бъдете горди, бъдете почтени за предоставената ви опция. Знайте, че това е освен предизвикателство, а и голяма отговорност ", съобщи генерал-майор Цанко Стойков в обръщението си към обучаемите.

В събитието участваха командирът на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков, командирът на ВВУБ " Георги Бенковски " полковник Петър Банков, командно-инструкторският, авиационният инженерно-технически и осигуряващ състав на авиобазата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР