Започна нова програма за осигуряване на детегледачки за майките, които

...
Започна нова програма за осигуряване на детегледачки за майките, които
Коментари Харесай

Програма осигурява детегледачки за майките, които се връщат на работа по-рано

Започна нова стратегия за обезпечаване на детегледачки за майките, които желаят да се върнат по-рано на работа. Тази година приемът е уголемен. Специално внимание е обърнато на многодетните фамилии, а максимален е ползата в София, Пловдив и Ловеч, оповестява Българска национална телевизия.
Мария и Атанас разчитат на детегледачка за развъждането на щерка си. Когато аплайват по програмата, детето им е на малко повече от годинка. И двамата се опасяват да запишат дребната в ясла, по тази причина към този момент съвсем година разчитат на грижите на непосредствен родственик. Днес са спокойни, че детето им е в сигурни ръце.
„ Полезно е не на 100, а на 1000 %. В днешно време животът ни е доста динамичен и надлежно връщането ми на работа трябваше също да се реализира бързо, с цел да може въпреки всичко и процесът, който е там да не изостава “, споделя Мария Кузманова-Цвяткова
Към момента най-възрастният детегледач е на 81 години. Любопитно е, че към програмата за гледане на деца има огромен интерес освен от страна на дами, а и на мъже. Тази година особено внимание е обърнато на многодетните фамилии. За тях е възможно да аплайват по програмата до момента в който децата им навършат 12 години. Разликата е, че хората, които ще се грижат за подрастващите, ще са на 4-часов, а не на цялостен работен ден.
„ Предният банкет на заявки отчетохме много сериозен интерес от страна на родителите. Близо 3000 заявки бяха подадени в бюрата по труда, 1500 са родителите, които са утвърдени, 1425 са все още назначените детегледачи на трудов контракт “, декларира Мария Петрова, шеф отдел " Наблюдение, съгласуваност и осъществяване на европейски стратегии " към Агенция по заетостта пред Българска национална телевизия.
Всички, които имат интерес от тази обществена услуга, могат да подават заявки в бюрата по труда в цялата страна до 28 февруари. Документите могат да бъдат подадени и онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР