Започна извънредното заседание на Народното събрание. В началото на заседанието

...
Започна извънредното заседание на Народното събрание. В началото на заседанието
Коментари Харесай

ПП-ДБ поискаха декларация за Русия в дневния ред на НС

Започна изключителното съвещание на Народното събрание. В началото на съвещанието в процедура по метода на водене Явор Божанков от " Продължаваме промяната - Демократична България " изиска в дневния ред да бъде включена декларация по отношение на това, че на територията на страни членки се правят диверсионни дейности, зад които по думите му стои съветската страна. 

(Видеото е от митинга на събирачи на трюфели и търговци на гъби в центъра на София.)



Депутатите гласоподаваха още замяна на точките в дневния ред. Като първа точка Народното събрание ще прегледа на второ гласоподаване измененията в Закона за налозите върху приходите на физическите лица, с които се анулира различният налог за приходи от събиране на диворастящи гъби и плодове, в това число и на лечебни растения. Законопроектът е импортиран от Йордан Цонев (ДПС) и Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС).



Решението за изключителното съвещание през днешния ден бе взето от народните представители предишния петък след предложение на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова депутатите да се съберат през днешния ден, вместо на втори май.  Третата точка ще бъде разискването на първо четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, импортиран от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.



Като четвърта точка депутатите ще гласоподават законопроект за одобрение на интернационален контракт за Изменение и допълнение № 2 на интернационален контракт (LOA) BU-D-SAB „ Самолети F-16 Block 70 и обвързвана с тях поддръжка “ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби (Foreign Military Sales-FMS), импортиран от Министерския съвет.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР