Започна изслушването на шефовете на спецслужби в пленарната зала. Пред

...
Започна изслушването на шефовете на спецслужби в пленарната зала. Пред
Коментари Харесай

Шефовете на ДАНС говорят! Какво става

Започна чуването на шефовете на спецслужби в пленарната зала. Пред депутатите ще приказват ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност ", шефът на Служба " Военно разузнаване " и ръководителят на Държавна организация " Разузнаване ".

Изслушването им бе поискано от " Възраждане " поради огласените записи на Политическа партия, в които се приказва за координиране на бъдещи шефове на службите с " посолството " и " посолствата ".
-->
Преди чуването Народното събрание реши то да протече при открити врата и съвещанието да не бъде засекретявано.

Това ще рече, че няма да бъде огласявана класифицирана информация, изясни ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

Пръв пред депутатите застана шефът на ДАНС, който първо благодари, че има опция да отбрани достойнството на чиновниците в ДАНС и отхвърли редът да планува авансово координиране с непознати служби и посолства.

Няма законова процедура, съгласуваща назначенията на шефовете на служби с непознати служби. Не знам какъв е източникът за недостига на доверието към организацията, която оглавявам. ДАНС е благонадежден и почитан сътрудник на партньорските служби, акцентира Пламен Тончев. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР