Започна изплащането на добавката от 75 лева на имунизираните пенсионери.

...
Започна изплащането на добавката от 75 лева на имунизираните пенсионери.
Коментари Харесай

Започна изплащането на COVID добавките за пенсионерите


Започна изплащането на добавката от 75 лв. на ваксинираните пенсионери. На еднократния финансов тласък през февруари имат право близо 700 хиляди възрастни хора.

Този месец 172 000 пенсионери, които са изцяло ваксинирани, ще получат добавките си в пощенските станции. На 516 000 парите към този момент са изплатени по банков път.



Една от тях е Снежана Георгиева. „ Аз съм с 2 дози, бустерната ще ми я слагат другия месец, тъй като още не е минало време “, споделя тя.

75 лв. ще получат и възрастните хора, които ще се ваксинират или ще си слагат бустер до края на юни. При Снежана парите ще отидат за сметки. „ Съпругът ми макар, че е пенсионер, работи, другояче пък той е с доста ниска пенсия, тъй че за него е тласък “, изяснява тя.



Освен добавките за Коронавирус ваксина, към февруарските пенсии има и още 2 суми, които съставляват разликата в парите на възрастните по отношение на декември. От юли обаче ще отпадне и Коронавирус добавката. Затова държавното управление ще опита да вкара ново преизчисление след средата на годината, изясни Георги Гьоков.



От 1 юли към този момент е заложена индексация с 6.1% по швейцарското предписание, само че министърът призна, че това нарастване няма да покрие насъбраната инфлация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР