Започна изграждането на нов спортен обект в столичния квартал Люлин“

...
Започна изграждането на нов спортен обект в столичния квартал Люлин“
Коментари Харесай

Строят футболно игрище в кв. „Люлин“ в София

Започна построяването на нов състезателен обект в столичния квартал „ Люлин “ върху общински терен. Вече се обособява съвременно футболно игрище с изкуствена трева и осветяване.

Инвестицията е на стойност 500 000 лв. и се прави от Българския футболен съюз , който завоюва първия конкурс по Програмата за създаване на спортни обекти с публично-частно партньорство, която ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев инициира през предходната година и градският парламент утвърди.

„ Условието, което поставихме е спортният обект да може да се употребява свободно от жителите най-малко по 18 часа на седмица. В момента по програмата се построяват още 3 нови спортни многофункционални обекта в регионите „ Люлин “ и „ Лозенец “, а по други два сме на финалната права в състезанията. Очаквам районните кметове да обследват още благоприятни условия за даване на терени за създаване на спортни обекти, с цел да даваме повече благоприятни условия за интензивност на софиянци “, разяснява Георгиев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР