Започна изграждането на диги около гимназията по жп транспорт в

...
Започна изграждането на диги около гимназията по жп транспорт в
Коментари Харесай

Изграждат диги около наводнената гимназия в Карлово

Започна построяването на насипи към гимназията по жп превоз в Карлово откакто нов проливен дъжд заля града нощес и наводни разчистените сектори. Както TrafficNews.bg заяви, ново количество дъжд падна нощес в града. Това усложни ситуацията, като за малко още веднъж улиците се трансфораха в реки, а каналът до транспортната гимназия преля за повторно.
Прочетете още
И през днешния ден в премахване на следствията от следващия проливен дъжд се включват военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и четирите спешни екипа, изпратени от София.

" Нашите сили не стигат за бързото решение на казуса и благодаря още веднъж на 61-ва Стрямска бригада за това, че се отзоваха и оказват помощ с техника и персонален състав. Те оказват помощ при извозването на наносите. Тъй като техниката не може да прибере целия нанос, те го събират в чували и оттова я извозваме с камиони. Правим една защитна дига пред професионалната гимназия по жп превоз. Изчистваме канала, който е затлачен. Мисля, че с тази защитна дига и с изчистването на канала и да пристигна към този момент огромна вода няма да влезе ", сподели Николай Цветков, зам.-кмет на община Карлово пред Българска национална телевизия.

Заради наводнението втората сесия на зрелостните изпити ще бъде изместена в други две карловски учебни заведения.

" Изпитите ще се проведат, само че ще бъдат изместени от нашето учебно заведение в две други карловски учебни заведения, тъй че ще протекат обикновено. Утре чакам посещаване и от началника на РУО. Тя също желае да се запознае със обстановката и към този момент да мислим по какъв начин ще стартира образователната година ", сподели Стефан Филчев, шеф на ПГ по жп превоз " Христо Смирненски " - Карлово.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР