Започна държавното посещение на президента Румен Радев в Португалската република.

...
Започна държавното посещение на президента Румен Радев в Португалската република.
Коментари Харесай

Започна посещението на президента Румен Радев в Португалия

Започна държавното посещаване на президента Румен Радев в Португалската република. Това оповестиха от прессекретариатa на президента.

Българският държавен глава и брачната половинка му Десислава Радева бяха посрещнати с публична гала на площада на Империята в Лисабон от президента Марсело Ребело де Соуза. В манастира „ Жеронимош “ Румен Радев постави венец и отдаде респект пред паметта на огромния португалски стихотворец Луиш Ваш ди Камойнш.

На срещата на двамата президенти в двореца „ Белем “ президентът Румен Радев ще сложи въпроса за подготвяния пакет Мобилност-1, който визира ползите на десетки хиляди български жители и има голям резултат върху българската стопанска система, растежа на националния приход и заетостта.

България и Португалия споделят сходни позиции, че приемането на пакета ще има отрицателен резултат за редица европейски страни и не подхожда на фундаментални европейски полезности, правила и политики. Румен Радев към този момент изрази българската позиция по тематиката в писмо до ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни преди гласуването на документа.

Очаква се Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза да обсъдят и миграционния напън към Европа и реформирането на европейската политика за даване на леговище, което да облекчи страните, които охраняват външните европейски граници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР