Започна 3-дневна стачка на хиляди фармацевти и аптечни служители в

...
Започна 3-дневна стачка на хиляди фармацевти и аптечни служители в
Коментари Харесай

САЩ: На прага на студения сезон започна 3-дневна стачка на фармацевти и аптечен персонал в две големи вериги

Започна 3-дневна стачка на хиляди фармацевти и аптечни чиновници в аптечните вериги на две огромни корпорации за търговия на място и онлайн с медикаменти и други медицински артикули и услуги в Съединени американски щати – CVS Health Corpоration и Walgreens Boots Alliance, предадоха международните организации.

Протестът им е опит да накарат фирмите да подобрят изискванията на труд и да наемат повече личен състав. Протестиращите нарекоха митинга си „ Фармагедон “.

Това е третата по мащабите си стачка на фармацевтите в страната за малко повече от месец. През септември някои фармацевти и чиновници от аптеките на CVS в Канзас Сити излязоха на двудневна стачка, а при започване на октомври същата стъпка започнаха сътрудниците им от аптеките на Walgreens.

„ Някои от тези аптеки работят при голям дефицит на личен състав сега и просто са затрупани освен с предписания, само че и с извънредно огромен брой визити за имунизация, чакат непрестанно и още визити “, съобщи пред Ройтерс Шейн Джеромински, някогашен фармацевт от Walgreens и един от уредниците на митинга.

По думите му, уредниците се стремят също по този начин да реализират по-добро възнаграждение и по-удобни и допустими часове за фармацевтичните техници – чиновниците, които намират от рафтовете и местата за предпазване предписаните медикаменти и ги разпределят, опаковат и етикетират за пациентите под наблюдението на фармацевти.

Говорители на CVS и Walgreens към този момент обявиха, че са по отношение на уредниците на стачката и нейните водачи, като търсят по този метод разговор с протестиращите фармацевти и техните помощници. Също по този начин те твърдят, че поставят старания да намерят решения, които да оказват помощ на техните екипи „ да се концентрират върху обезпечаването на оптимална грижа за пациентите “. Търсят се и способи за централизирането на някои интервенции в аптечните хранилища, с цел да се понижи натоварването на личния състав в аптеките, допълват те.

Компанията Walgreens да вземем за пример по-рано този месец съобщи, че е разкрила своя 11-ти микроцентър за осъществяване на прескрипции. Така тази активност се централизира и това освобождава повече време за фармацевтичния личен състав, което той може да отдели за другарство с пациентите в аптеката.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР